Vila dag 10

Vi vilar. Och vilar. Och vilar. Tråkigt! 
 
(null)
 
Allt vi gör är att räkna ner dagarna till måndag och besöket på Malmö Djursjukhus. Doris sår ser bra ut och förhoppningsvis så kommer stygnen att tas och vi slipper den där förbaskade tratten. Hon försöker inte ta av den lika mycket längre, men jag vågar i princip inte lämna henne ur synhåll mer än för ett snabbt toalettbesök. När den är borta är det en sak mindre vi behöver fokusera på och oroa oss för. Kommer även att kunna ha både henne och Harry i sängen igen på natten och då vet jag en Berry-Boy som kommer bli överlycklig! 
 
Harry får just nu sova "med Anton". Vilket i praktiken innebär att Anton sover i Samayas loftsäng och Harry får välja om han vill ligga i kojan under sängen, eller i någon av sina bäddar i huset. Han är okej med det men älskar inte det, speciellt inte på morgonen när Anton åker till jobbet och vi andra sover inne i sovrummet. Han har absolut inga problem med att vara ensam hemma, men idag vaknade jag av att han ylade hjärtskärande klockan 7 på morgonen. Fick släppa in honom och sen ligga vaken och hålla koll så han inte slickade på Doris sår. 
 
Doris har i alla fall börjat belasta sitt ben ännu mer när hon står och går, och jag tycker att hon har en helt annan hållning nu än dagarna efter operationen. 
 
(null)
 
(null)
 
På måndag ska vi även gå igenom och lägga upp en rehabplan och DET ser vi fram emot! Känner redan nu att det kommer bli tufft att klämma in ännu mer saker, men allt Doris får göra är jag glad över. Dels för att hon förhoppningsvis blir bättre av det och dels för att hon börjar klättra på väggarna här hemma. 
 
Hon vilar, tuggar ben, vilar, knaprar morot, vilar, snufflar, vilar, gosar, vilar... Det är svårt att försöka träna något med t.ex. klicker eftersom hon tycker det är så kul att hon börjar hoppa omkring. Och det är verkligen helt omöjligt att hålla henne helt stilla! Jag tycker att vi lyckas över förväntan, men även om hon är kort kopplad så kan hon försöka sprätta med bakbenen, ta ett skutt, snurra osv. Känns som att hela livet går ut på att försöka avleda henne just nu. Inomhus finns det i alla rum möbler hon kan försöka hoppa upp på, fönster hon vill stå på bakbenen mot för att se ut... det är helt omöjligt att ta bort allt. 
 
(null)
 
Jag hoppas verkligen att hon kommer få göra av med lite energi under sin rehab så hon har mer ro till att vila hemma. Simning är det vi håller tummarna mest för eftersom hon både älskar det och blir trött av det. 
 
Huset är förresten täckt av mattor sedan operationen. Väldigt praktiskt med tanke på att halkrisken minskas, men jösses vad de samlar hår och damm! Och förjävligt ser det ut, men så får det vara framöver. Har fortfarande några fler att hämta och då ska vi täcka några ställen där det fattas, plus ha som extra ifall någon matta behöver bytas ut/tvättas. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
  
Har rotat fram Doris nättäcke från Back on Track och även om passformen inte är super (BoT-täcken har tyvärr aldrig suttit så bra på henne) så gillar hon att ha det på både inne och ute. Passande nu vid det här väderomslaget när det börjar bli mer rått och fuktigt. Min egen värkande kropp mår inte alls bra i sådant väder och det gör inte Doris heller. 
 
 
(null)
  
Hon får, förutom smärtstillande, även en del tillskott i maten. Dessa fick hon redan innan skadan, men när Svenska Djurapotekets "Multiflex" är slut ska vi prova deras nya "Ledsupport VET" istället. 
 
Hon får alltså:
1. MSM (påsen)
2. Nutrolin Senior (fiskolja)
3. Multiflex (glukosamin, MSM, grönläppad mussla, l-arginin, kondriotin, C-vitamin, mangan)
4. Djävulsklo
 
I perioder har hon även fått andra tillskott, men jag känner att någonstans måste man begränsa sig också. Jag har lite för lätt att dra i högsta växeln och prova ALLT, men ibland behövs ju faktiskt inte allt. Och dyrt blir det också! Jag tycker i alla fall att jag hittat en bra kombination av tillskott som fungerar för henne nu. 
 
(null)
 
Vad äter din/dina hundar för led-tillskott? Och varför just det tillskottet? 

Kommentera här: