Doris skadar sig

5 september 2018 - Doris skadar sig

En härlig höstdag med solsken och fågelkvitter. Båda hundarna är ute i trädgården och varvar att ligga och sola med att gå omkring och nosa. Jag hänger tvätt och Samaya plaskar med vatten i hundpoolen som inte tagits undan för säsongen än. 

I ögonvrån ser jag hur Doris bajsar och sedan får ett klassiskt "efter-bajs-ryck" och springer i full fart. Jag fortsätter att hänga upp tvätten och hör ett skrik. Vänder mig om och ser Doris komma hoppande på 3 ben... Inte bara halt, utan med högra bakbenet uppdraget mot magen. 

Det är inte första gången hon skadar sig, men första gången det ser så illa ut. Hon verkar dock inte vara så smärtpåverkad rent generellt. Så länge tassen är i vädret så är hon lika glad som vanligt och skuttar omkring på 3 ben. Smärtstillande får hon redan varje dag så det var inte mycket mer att göra än att låta henne vila och avvakta lite. 

Trebent tant 

Dagen efter fick hon sitt smärtstillande på morgonen, men på eftermiddagen var benet fortfarande inte ett dugg bättre. Det jag fasade för var att korsbandet skulle vara av. Doris låg i riskzonen både vad gäller ras, ålder och vikt och jag kände igen symptomen efter att ha sett många hundar med korsbandsruptur innan.
Jag ringde till Öresunds Veterinärklinik i Lund och bad om en tid hos Maria Stadler som jag tidigare jobbat med på Malmö Djursjukhus.Tyvärr var det lång väntetid till henne, nästan en månad, men jag fick tips om att även skriva till Maria via hennes Facebook-sida Veterinär Stadler. Jag skrev vad som hänt, hur Doris mådde och skickade med en video och Maria svarade väldigt snabbt. Jag fick en tid en vecka senare och Doris blev ordinerad fortsatt vila och smärtstillande under tiden. 

Veckan gick fort men ändå långsamt. Varje dag hoppades jag att hon skulle vara lite bättre men det blev hon aldrig. Hon var trebent men glad, pigg och helt "som vanligt". 

I nästa inlägg skriver jag om veterinärbesöket. 

 
 

Kommentera här: