Rehab dag 5

Minns ni att jag skrev att det här var en så "bra" årstid för Doris att skada sig? Att hon ändå bara vill ligga inne vid brasan och vila på hösten? 
 
(null)
 
Ja... så är det ju. Men om det är så bra vet jag faktiskt inte. Just då tänkte jag bara på själva vilan, att det är lättare att hålla henne lugn när hon inte vill gå ut. Men nu har vi ju kommit till det där med rehab också... 5-7 femminuterspromenader/dag. Vill någon gissa hur kul det är att försöka få med Doris ut när det är under 20°C, blåser storm och regnar? 
 
Det ser ut ungefär såhär: 
Jag: "Nu ska vi gå ut Doris"
Doris: "Absolut inte"
Jag: "Jo, kom nu så tar vi på dig täcket"
Doris: "Okej, täcke är ju mysigt"
Jag: "Sådär ja, nu går vi ut" 
Doris: "Jaja, en snabb kiss då"
Vi börjar gå över gårdsplanen och Doris kissar på första bästa gräsplätt. 
Doris: "Jag är klar, nu kan vi gå in igen"
Jag: "Nä, nu ska vi gå 4 minuter och 50 sekunder till"
Doris går 3 meter, bajsar och vänder mot dörren. 
Jag: "Kom igen nu, jag gillar inte heller detta vädret" 
Doris: "Varför ska vi vara ute då!?" 
Jag: "För att ditt ben ska bli bra, okej?" 
Doris planterar alla 4 tassarna i marken och vägrar gå. 
Jag: "Kom nu hjärtat, vi måste gå lite nu" 
Doris går 3 meter till, sätter sig och låtsas bajsa, tittar glatt på mig och vänder mot dörren igen. 
 
Ta sedan det här förloppet x 5-7. Suck! 
 
(null)
 
Igår blåste det inte så mycket så då var hon lite mer villig att gå ut. Hon är ju däremot inte superintresserad av att skritta utan skulle helst vilja att jag knäppte av kopplet så hon kan köra ett race och sedan gå in igen. 
 
 
Förutom oviljan att gå ut i tråkigt väder så går det bra. Såret läker fint och jag räknar kallt med att tratten inom några dagar är ett minne blott. 
 
Det är dock svårt att hinna med alla småpromenader, övningar, massage och laser.  Allt tar tid och ska klämmas in bland alla andra måsten. Jag har i alla fall börjat lägga upp någon form av BuJo-inspirerade trackers/scheman för att inte glömma. 
För detta tog jag lite extra hjälp av duktiga Frida Lundin som driver Svenska Fysioterapiskolan och Åre Hundrehab. Jag fick tips och råd om övningar samt hur/när de ska göras. Behöver ni en fysioterapeut till er hund och bor i närheten av Åre så rekommenderar jag verkligen henne! Har gått några utbildningar för Frida och hon har sett över både Max och Doris när jag varit där uppe.
 
Här får ni se lite av vad jag pysslat ihop. Det är dock inte så mycket ifyllt på just de här bilderna eftersom jag har en tendens att skriva upp i mobilen, på diverse post-its som försvinner osv. Men nu ska jag skärpa mig! Har "fuskat" och gjort sidorna i datorn samt försökt hålla dem ganska enkla - känner jag mig själv rätt så lägger jag mer tid på planeringen än själva görandet, så jag fick försöka hålla fingrarna i styr. 
 
(null)
 
(null)
 
Doris har även fått ett nytt täcke. Samma modell som det förra (Hurtta Ultimate Warmer) men eftersom det håller på att gå sönder och jag inte har tid att laga så fick det bli ett nytt. Visst passar hon lika bra i färgen "kantarell" som i "hallon"? Nu syns hon bra i höstrusket också! 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ja, vi kämpar på och längtar till tisdag när det är dags för nästa besök hos sjukgymnasten!
 
 
 

Kommentera här: