Rehab

Måndag! Äntligen dags för stygntagning och första rehab-mötet! 
 
(null)
 
Oj oj oj vad Doris tyckte det här var kul! Inte nog med att vi skulle åka till "veterinären" som hon älskar att göra - vi fick dessutom traska ner till rehabavdelningen! 
 
För er som inte vet så har jag tidigare jobbat på Malmö Djursjukhus och då hade vi tillgång till bassängen när där inte var några bokade tider. Jag jobbade för det mesta sen kväll och simmade ofta hundarna. Så idag när Doris insåg var vi var på väg sladdade hon glatt genom korridoren - inte så bra med ett nyopererat ben! Det slutade med att jag fick lyfta upp henne och bära henne hela vägen ner till rehab, haha! 
 
(null)
 
Här ligger hon på helspänn och väntar på att få rusa in och bada! Men tji fick hon. Vi skulle förbi bassängen och in till vattenlöpbandet istället - inte alls lika kul om man frågar Doris. För att förhindra att hon sprang omkull i sin iver att bada, fick jag även bära henne in dit och sen mota in en besviken hund i vattenlöpbandet. 
 
Hon traskade på i ca 5 minuter medan jag och sjukgymnasten Marie pratade, och efter avspolning och torkning gick vi sedan in på rummet. 
 
Såren har sett bra ut men det största var lite rött idag. Så stygnen togs, men tratten får vara på tills såret ser 100 bra ut. Ännu en besvikelse för Doris som längtat efter att bli av med den. 
 
Vi pratade medan Doris fick massage och vi gick igenom lite hur kommande träning hemma ska se ut. Jag försökte hålla Doris stilla (allt är ju SÅ kul!) och anteckna samtidigt, vilket gick sådär. Men jag fick några papper och ska i dagarna sätta mig och försöka strukturera upp någon form av träningsschema. Min utbrända, stressade hjärna har lite svårt att hålla reda på allt och att ha ADD hjälper inte direkt fokuset. Lägg sedan till OCPD och en besatthet av perfektion så förstår ni mig lite bättre. 
 
 
Jag lever i mina listor, scheman och rutiner. Eller jag försöker i alla fall. En del av mig måste ha det för att fungera, och en annan del av mig är kaotisk och försöker konsekvent att förstöra strukturen. 
Vad gäller Doris fortsatta rehabilitering så kommer jag att inspireras av Bullet Journaling (BuJo) och använda mig av listor, trackers och annat för att verkligen få gjort det vi ska. Jag lovar att återkomma och visa lite sen när jag fått ordning på det. 
 
Ny tid nästa vecka med ungefär samma innehåll som idag. Simning får hon tyvärr vänta med tills efter återbesöket hos veterinären som är om en månad. Men då har vi i alla fall något att se fram emot! 
 
Samaya fick förresten lite motvilligt dumpas hos sin mormor idag. Hon vill följa med på allt som gäller hennes fyrbenta storasyster, men det hade aldrig gått att ha henne med. Kan se framför mig hur hon blir arg för något och slänger sig på marken så att jag hade fått ta henne och Doris under varsin arm och kånka på båda två! Har dock lovat att hon ska få se Doris simma så jag har en månad på mig att samla energi och mental styrka för det besöket! 
 
(null)
 
Tratt-hunden får numera sitta i Harrys bilbur. Det blir för trångt för henne i sin egen och för omständligt för mig att lyfta upp och ned henne. Så just nu kan jag bara ta med en hund i bilen och Harry tyckte det var astråkigt att behöva stanna ensam hemma. Om han bara visste var vi skulle så hade han nog inte varit lika ledsen! 
 
Använder du en Bullet Journal för din hundträning? Kanske till och med för rehab? Länka gärna till inspirerande bilder! 

Kommentera här: